Kedves látogatónk. A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Melyik tapaszt válasszam?

Melyik tapaszt válasszam?

Az utóbbi években nagy teret hódított Magyarországon is a kineziológiai taping. Azok, akik mozgással foglalkoznak, vagy régóta sportolnak, többnyire már találkoztak a színes sporttapaszokkal, amelyek a mozgáshoz és fájdalomcsökkentéshez, de akár a megelőzéshez is nagy segítséget nyújthatnak.

Ma már sokféle kineziológiai tapasz kapható és bizony nem könnyű kiigazodni közöttük, hogy az adott problémára melyik a legjobb választás.

Mit kell figyelembe venni a tapaszok kiválasztásánál?

  • milyen problémára keressük a tapaszt?
  • milyen testrészen szeretnénk alkalmazni?
  • aktív sportot űzünk-e a tape használata alatt?

Miben különbözhetnek az egyes tapaszok?

  • az anyag minősége, vastagsága, szövése
  • elasztikusság
  • a tapadás erőssége
  • méret

Egy jó minőségű kineziológiai tapasz attól függően mely testrészre helyezik fel kb 5 napig a bőrön marad. Kéz és talp esetén ez az idő rövidebb, de pl.háton lehet hosszabb is. Ha valaki sportverseny alatt használja a tapaszt, akkor viszont ez az idő lehet pár óra is, ugyanis nagyfokú izzadás után érdemes cserélni a tape-et.

 

 

Nasara kineziológiai tapasz

A Nasara kineziológiai tapasz egy jó minőségű, pamutanyagból készült, légáteresztő, bőrbarát ragasztóréteggel ellátott rugalmas tapasz. Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartós. Kényelmes viselet.

A Nasara kineziológiai tapaszok a standard 5cmx5m-es méreten kívül, speciális 2,5cmx5m, valamint 7,5cmx5m-es méretben is elérhetőek, illetve a gazdaságos 32m-es XXL kiszerelést is lehet választani. Az egyszínű tapaszok mellett megtalálhatóak a Dragon sárkánymintás tapaszok is 3 színben. Az előrevágott fájdalomcsomagok egy-egy adott probléma kezelésére kínálnak gyors megoldást.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/nasara_kineziologiai_tapaszok_76

 

 

Nasara Plus+ kineziológiai tapasz

 A Nasara Plus sportolók számára kifejlesztett kiváló minőségű kineziológiai tapasz. Az innovatív tape 100%-ban szintetikus szalag, erősebb tapadással, jobb nedvességállósággal rendelkezik, sokkal tartósabb és rugalmasabb, mint a hagyományos szalagok. Anyaga kifejezetten lágy, így rendkívül kényelmes érzés a viselete. Zászlós mintákban is kapható.

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/nasara_kineziologiai_tapaszok_76/nasaraplus

 

 

Nasara turmalinos kineziológiai tapasz

 A Nasara turmalinos kineziológiai tapasz ragasztóanyaga turmalin ásványi anyagot tartalmaz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van. Ez az egyetlen kineziológiai tapasz, mely hatóanyagot tartalmaz. Elsősorban gyulladásos területen lehet eredményesen használni.

Termékinformáció:

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/nasara_kineziologiai_tapaszok_76/nasara_turmalin_107

 

ReaTape Classic

A REA TAPE CLASSIC kineziológiai tapasz egy dinamikus 100% pamutanyagból készült terápiás szalag, mely kiválóan segít a mozgásszervi problémák kezelésében. Stabilizál, tehermentesít, csillapítja a fájdalmat.

Ideális nyújthatóságának, erős ragasztórétegének valamint nagyfokú lég- és nedvesség áteresztő képességének köszönhetően tapadása tartós, viselete mégis alig érezhető.

A REA TAPE CLASSIC tervezésénél különösen figyeltek arra, hogy minimálisra csökkentsék az allergiás reakciók lehetőségét. A REA TAPE CLASSIC kizárólag kiváló minőségű japán ragasztót használ, amely biztonságos a bőr számára, kiválóan tapad, mégis gyengéd a bőrön.

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rea_tape/rea_tape_classic_142

 

ReaTape gyerekmintás tapasz

A REA MINTÁS TAPE 100% puha pamutszövetből készült, egyedi, élénk, vidám mintával ellátott kineziológiai tapasz. A tape kiválóan segít a mozgásszervi problémák kezelésében. Kitűnő választás gyerekeknek, de akár felnőtteknek is, akik kedvelik a színes vicces mintákat.

Ideális nyújthatóságának, erős ragasztórétegének valamint nagyfokú lég- és nedvesség áteresztő képességének köszönhetően tapadása tartós, viselete mégis alig érezhető.

A REA MINTÁS TAPE tervezésénél különösen figyeltek arra, hogy minimálisra csökkentsék az allergiás reakciók lehetőségét. A REA MINTÁS TAPE kizárólag kiváló minőségű japán ragasztót használ, amely biztonságos a bőr számára, kiválóan tapad, mégis gyengéd a bőrön.

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rea_tape/rea_mintas_tape_144

 

ReaTape Ultra Strong

A REA TAPE ULTRA STRONG egy extra erős ragasztóréteggel ellátott kineziológiai tapasz, melynek köszönhetően aktív sport közben is erős tapadást biztosít. Nyújthatósága ideális, így remek választás intenzív mozgáshoz, extrém és vízi sportokhoz, crossfithez.

Gyors és hatékony segítséget nyújt mozgásszervi problémák és sportsérülések kezelésében. Lényegesen lerövidíti a gyógyulási időt, hatékonyan csökkenti a fájdalmat. Keringésjavító tulajdonságainak köszönhetően jó hatással van a sportteljesítményre is!

Hozd ki magadból a legjobbat! Gyorsabb gyógyulás, jobb sportteljesítmény!

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rea_tape/rea_tape_ultra_strong_145

 

ReaTape premium

A REA TAPE CLASSIC kineziológiai tapasz egy dinamikus 100% pamutanyagból készült terápiás szalag, mely kiválóan segít a mozgásszervi problémák kezelésében. Stabilizál, tehermentesít, csillapítja a fájdalmat.

Ideális nyújthatóságának, erős ragasztórétegének valamint nagyfokú lég- és nedvesség áteresztő képességének köszönhetően tapadása tartós, viselete mégis alig érezhető.

A REA TAPE CLASSIC tervezésénél különösen figyeltek arra, hogy minimálisra csökkentsék az allergiás reakciók lehetőségét. A REA TAPE CLASSIC kizárólag kiváló minőségű japán ragasztót használ, amely biztonságos a bőr számára, kiválóan tapad, mégis gyengéd a bőrön.

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rea_tape/rea_tape_premium_143

 

 AcuTop kineziológiai tapasz

 

Hasonló a Nasara kineziológiai tapaszhoz, pamuttartalma kevesebb, vékonyabb anyagú, ragasztórétege viszont erősebb. Medical tapinghez ajánljuk, nem rojtolódik, tartósan fent marad a bőrön. Többféle színben megtalálható, érzékeny bőrűeknek az AcuTop Soft tape-et ajánljuk, mely natur színű. Mintás változatban is kapható.

Termékinformáció:

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90

 

 

AcuTop 4D kineziológiai tapasz 

 

Az AcuTop 4D különlegessége speciális szálszerkezetében és anyagában rejlik. Az AcuTop 4D minden irányban nyújtható elasztikus tapasz, ezért semmilyen blokkot nem okoz az ízületi mozgásban. Szintetikus alapanyagokból (82% nylon, 18% spandex) készült, selymes felületű tapasz. Anyaga vízálló. Elasztikus, tapadása erős. Sima textúrájának köszönhetően egyáltalán nem rojtolódik, kényelmes viselet. Amellett, hogy a megfelelő technikával felhelyezve tartja az ízületeket, segíti is a mozgást. Jól alkalmazható térd- könyök-, vállízületek ragasztásánál.

 

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90/acutop_4d_kinezilogiai_tapasz_121

 

 

 AcuTop ProSport

Az AcuTop ProSport, sportolók számára kifejlesztett kineziológiai tapasz. Anyaga könnyű műselyem extra erős szálszerkezettel, mely rugalmasabb, jobban nyújtható, mint a hagyományos tapaszok, ennek köszönhetően jobban bírja az aktív mozgást, és kényelmesebb, kellemesebb viselet a bőrön, a mozgásban egyáltalán nem akadályoz. Az anyaga bőrbarát, légáteresztő és víztaszító hatású így nedves környezetben is jól használható. Tapadása erős, bőrre és egymásra is jól tapad.

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90/acutop_pro_sport_106

 

3NS TEX kineziológiai tapasz 

 

Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Nasara kineziológiai tapasz.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/3ns_tex_109  

  

Sporttape kineziológiai tapasz

Kifejezetten sportolók számára kifejlesztett tapasz, mely a nagy megterhelést, extrém körülményeket is jól bírja. Sűrűbb szövése és erősebb ragasztó rétege lehetővé teszi, hogy nagyobb igénybevétel esetén is megfelelő támogatást nyújtson az izomzatnak, ízületeknek. Vizes sportok vagy erősebb izzadás esetén is tovább fennmarad, mint a normál tapaszok. Nem csak egy-egy területre, de kinetikus láncok ragasztására is tökéletes.

Termékinformáció:

http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/elasztikus_tape_k_sporttape_84

 

RockTape kineziológiai tapasz

A Rocktape kifejezetten sportolóknak kifejlesztett tape. Anyagában, textúrájában és nyújthatóságában is más, mint a többi tapasz. Sűrűbb szövésű és extra erős tapadású. Nagy izomzat, aktív mozgás esetén ajánlott. Nemcsak izmonként, hanem akár teljes hosszában is alkalmazható a végtagokra, vagy a törzsre. Stabilizáló, és teherviselő szerepe miatt sportokban és sportsérülésekben jól alkalmazható, hatását gyorsan és hosszú távon érezteti. Erős tapadása miatt tovább fennmarad erős izzadás esetén is.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rocktape

 

RockTapeRx Kids kineziológiai tapasz

A RockTapeRx Kids kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett prémium kategóriás kineziológiai tapasz. Gyengéd ragasztója a bőrön lágy, kíméletes hatást fejti ki. 7%-kal kevesebb ragasztóanyagot tartalmaz, mint a többi Rocktape, így ideális kisgyermekek, kevésbé aktív betegek, érzékeny bőrűek számára is.

 

Melyik színt válasszam?

Mi a különbség a színek között? Számít, hogy milyen színű tapasz van a bőrünkön?

A különböző színű tapaszok anyagukban megegyeznek, egyformán elasztikusak és tartósak. A színek közti különbségnek a színterápiában van szerepe. Tudományos kísérletek is alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek jótékonyan befolyásolni. Minden színnek megvan a biológiai hatása, mely használható gyógyításhoz és harmonizáláshoz, valamint mélyebb szövetszerkezetek stimulálásához. A meleg színek energetizáló hatást váltanak ki, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal gyulladás csökkentésére alkalmasak. Ha részletesebb információra vágysz a színterepiával kapcsolatban kattints ide: https://bit.ly/2QBne1I

 

 Nem elasztikus tape

 

Nem tartozik a kineziológiai tapaszok körébe, ugyanis ez egy teljesen rigid tapasz, melyet rögzítésre, ízületek stabilizálására használunk. A technika, ahogyan ízületenként feltesszük, nagyon speciális, így ismeret nélkül nem ajánlott alkalmazása, mert elszorításokat, rossz rögzítés esetén deformitásokat okozhat. Felragasztás előtt pontos diagnózis ismerete szükséges, és anatómiai tudás, hogy a testrész megfelelő módon kerüljön rögzítésre. Több méretben választható: 2,5cm, 3,8 cm, és 5 cm.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/sport_tape__athletic_tape_58

 

Gitter / Cross tape

Pontszerű fájdalmak, triggerpontok, lokális izomcsomók kezelésére javasolt. Segíti a jobb energiaáramlást. Öntapadó, vízálló, a tapadási idő a fájdalom mértékétől függően eltérő lehet. A kineziológiai tapasszal is kombinálható.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/spiral_tapasz_gitter_tapasz_99/spiraltape

 

Mit kell tudni a kineziológiai taping kezelésről?

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a tape-ek alkalmazása nagyon jó és tartós eredményt hoz a mozgásterápiában. A fájdalom csökkentésével az adott testrész mozgathatósága és terhelhetősége javul. Gyógytorna vagy gyógymasszázs után felragasztva a tapaszt, a páciens tulajdonképpen magával viszi a terápiát. A receptorokon keresztül a tape tovább dolgozik, és javítja az izmok és ízületek állapotát.

A taping kezelés egy állapotfelméréssel kezdődik, ahol a pontos diagnózis megállapítása után történik a megfelelő tape és taping technika kiválasztása. A tapingben a tape méretének, a ragasztás irányának, és a nyújtás erősségének is fontos szerepe van, de figyelembe kell venni a végtag és a testrész helyzetét is.

Nagyon hatásos a kezelés, ha a taping mellett gyógytorna gyakorlatokat is végez a páciens, amivel az izom és ízületi állapot javulhat.

Fontos, hogy a felhelyezést mindenki szakembertől sajátítsa el, aki jól ismeri a sérülések típusát és a lehetséges ragasztási technikákat! Így lesz biztos az eredmény! Szakszerűtlen alkalmazás esetén a taping problémát is okozhat, vagy éppen hatástalan lesz, elnyújtva a gyógyulási időt!