Barion Pixel
Kedves látogatónk. A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KÉPZÉSEK

KÉPZÉSEK

BALANCE Med ACADEMY ONLINE ÉS TANTERMI TANFOLYAMOK

Kiknek ajánljuk a tanfolyamokat? Gyógytornászoknak, gyógymasszőröknek, masszőröknek, humánkineziológusoknak, gyógypedagógusoknak, személyi-, erőnléti- és szakedzőknek, versenysportolóknak, egyesületi, szakosztályi fizioterapeutáknak, akik lépést akarnak tartani a legfrissebb nemzetközi kutatások eredményeivel.

A tanfolyamok célja: Olyan tudás és ismeret átadása, mellyel a résztvevők a képzés után az eddiginél is hatékonyabban tudják kezelni pácienseik mozgásszervi problémáit különböző technikákkal.

Válaszd az online vagy tantermi oktatásokból a számodra leginkább megfelelőt!

https://balancemedacademy.hu/kepzeseink/

  • Kinesio tape képzés
  • Flossing képzés
  • Köpöly képzés
  • SMR képzés
  • Fascia késes technikák képzés
  • Fascia manuális kezelési technikák képzés

KINEZIO TAPE online + tantermi képzés 
Alap és profi kinezio tape felhelyezési és ragasztási technikák.
Időtartam: 1 nap 

Képzés tematikája: Sport kinezio tape felhelyezési technikák. Izom, izület és nyiroktape technikákat oktatunk. Sportolóknál alkalmazott technikák! Kinezio tape és a fájdalomcsillapítás.

https://balancemozgas.hu/kepzesek/kinezio-tape-tanfolyam/

 

 

FLOSSING online + tantermi képzés
Flossing használatával megszüntethető a kezelt területen érzett fájdalom, kötőszöveti (fascia) feszesség, mozgásbeszűkülés, izomerő csökkenés. A túlterhelés miatti krónikus gyulladások. A fasciaháló különböző formájú és súlyosságú letapadása, csavarodása, összetapadása.

Időtartam: 1 nap

https://balancemedacademy.hu/online-flossing-landing/

 

 

KÖPÖLY online + tantermi képzés 
Időtartam: 1 nap
Képzés tematikája: Anatómiai ismeretek. Funkcionális vizsgálat. Indikációk és kontraindikációk. Izompólya lazítása végtagonként köpölytechnikával. Köpölyözés sportolóknál. Ízületi ROM növelése köpöllyel. Fascia rétegek szétválasztása, tesztelés és visszatesztelés. Hegkezelés, cellulitisz kezelése. Triggerpontok kezelése. Izomhúzódások. Belső szervek kezelése.

https://balancemedacademy.hu/termek/kopolyozes-a-sportprevencioban-es-rehabilitacioban/

 

 

SMR HENGER online + tantermi képzés 
A modern sport – és egészségtudományi kutatások alapján az SMR henger elengedhetetlen terápiás eszköz, aminek a tényleges hatása a precíz használatától függ.
Időtartam: 1 nap

SMR henger kezelés oktatás tematikája: Hogyan is működik? Hogyan fejti ki a hatását? Mi az a Triggerpont? Mi az a fascia? Miért kell bemelegítésnél és a nyújtásnál is használni? Hogyan alkalmazható a mozgásszervi rehabilitációban? Melyek a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések és sportsérülések, amikor a henger alkalmazható? Milyen esetekben tilos a használata? Mik azok az izomdiszbalanszok? Miért fontos az izomdiszbalanszok kezelése, milyen következményei vannak?
Mely izmok és izomláncok a legtúlterheltebbek sportáganként? Hogyan alkalmazható izom, ízületi, kötőszöveti és mozgásszervi megbetegedéseknél? Milyen eszközök használhatóak szöveti lazító technikaként? Hogyan válassz hengert? Mik a különbségek henger és henger között?

https://balancemedacademy.hu/smr-henger-landing/

 

 

FASCIA KÉSES TECHNIKÁK online + tantermi képzés 
Időtartam: 1 nap

Fascia késes kezelés oktatás tematikája: Anatómiai áttekintés. Kezelés alapszabályai. Hatásai. Javallatai. Ellenjavallatai. Különböző eszközös masszázs és mobilizáló technikák összehasonlítása. 
Kezelési protokoll különböző mozgásszervi sérüléseknél, megbetegedéseknél.

https://balancemedacademy.hu/termek/fasciakes-hasznalata-a-gyakorlatban/

 

 

FASCIA MANUÁLIS KEZELÉSI TECHNIKÁK online + tantermi képzés 
Időtartam: 1 nap

Fascia manuális kezelés oktatás tematikája: Anatómiai ismeretek. Fascialáncok. Indikációk és kontraindikációk. A fascia manuális kezelésének hatása.

Gyakorlat az oktatás során: Anamnézis felvétel-fizikális vizsgálat testtájanként. Fascialáncok lazítása aktív és passzív technikákkal. Fascia kezelése testtájanként. Fascia kezelése betegség és sérüléstípusonként. Fascia kezelése a versenysportban. Egyéb kiegészítő fizioterápiás eljárások rövid bemutatása-flossing, köpölyözés, fascia késes technikák.

https://balancemedacademy.hu/termek/a-fascia-kezelese-manualis-technikakkal/