Kedves látogatónk. A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.
Termékek Menü

Melyik tapaszt válasszam?

Az utóbbi években nagy teret hódított Magyarországon is a kineziológiai taping. Azok, akik mozgással foglalkoznak, vagy régóta sportolnak, többnyire már találkoztak a színes sporttapaszokkal, amelyek a mozgáshoz és fájdalomcsökkentéshez, de akár a megelőzéshez is nagy segítséget nyújthatnak.

Mi most néhány hasznos információt szeretnénk megosztani a tape-ek különböző típusairól és a taping technikáról.

Nasara kineziológiai tapasz

Hosszirányban nyújtható tapaszok, széltében nem. Emiatt bizonyos irányú mozgásokat engednek, más irányban fixálnak. Általában izmonként, vagy izomcsoportonként ragasztjuk őket, az ízületnek és izomnak megfelelő technikával. Jól csillapítanak fájdalmat, növelik az ízületi mozgásterjedelmet és bizonyos esetekben terhelhetőséget, erőt is fokozhatnak.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/nasara_kineziologiai_tapaszok_76/kineziologiai_tapaszok_54

Nasara turmalinos kineziológiai tapasz

A Nasara turmalinos kineziológiai tapasz ragasztóanyaga turmalin ásványi anyagot tartalmaz, amelynek vértisztító és idegnyugtató hatása van, növeli a sejtek aktivitását, csökkenti a fájdalomérzetet, sterilizál és erős tapadást biztosít. Elsősorban gyulladásos területen lehet eredményesen használni.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/nasara_kineziologiai_tapaszok_76/nasara_turmalin_107

 

  AcuTop kineziológiai tapasz

  Hasonló a Nasara kineziológiai tapaszhoz, pamuttartalma kevesebb, ragasztórétege viszont erősebb. Medical tapinghez és sportoláshoz is egyaránt ajánljuk, nem rojtolódik, tartósan fent marad a bőrön    és mérsékelten vízálló is. A bőrt megemelve indítja be a nyirok - és vérkeringést, ezáltal csillapítja a fájdalmat és indítja be a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90/acutop_tape_kineziologiai_tapasz_88

 

AcuTop Prémium kineziológiai tapasz

Az AcuTop termékcsaládhoz tartozó tapasz, mely 97% kiváló minőségű pamutot tartalmaz, ezzel ennek van a legmagasabb pamuttartalma. Tapadása erős, sportoláshoz és hétköznapi viseletnek is ajánljuk.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90/acutop_premium_kineziologiai_tapasz_92

 

AcuTop SilkTex, a minden irányban nyújtható tape

Különlegessége, hogy minden irányban nyújtható tape, ezért semmilyen irányban nem okoz blokkot az izomnak és ízületnek. Izomerő növelésre, fájdalomcsökkentésre, stabilizálásra (pl. vállficam, térdkalács elcsúszás) egyaránt alkalmas. Külseje selyem hatású, így nem rojtozódik napok után sem, mint a többi tape. Vizet lepergeti, ragasztója tartós.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/acutop_kineziologiai_tapaszok_90/acutop_silktex

 

3NS TEX kineziológiai tapasz 

 

Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Nasara kineziológiai tapasz. A bőrt megemelve indítja be a nyirok - és vérkeringést, ezáltal csillapítja a fájdalmat és indítja be a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/3ns_tex_109 

  

Sporttape kineziológiai tapasz

Kifejezetten sportolók számára kifejlesztett tapasz, mely a nagy megterhelést, extrém körülményeket is jól bírja. Sűrűbb szövése és erősebb ragasztó rétege lehetővé teszi, hogy nagyobb igénybevétel esetén is megfelelő támogatást nyújtson az izomzatnak, ízületeknek. Vizes sportok vagy erősebb izzadás esetén is tovább fennmarad, mint a normál tapaszok. Nem csak egy-egy területre, de kinetikus láncok ragasztására is tökéletes.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/elasztikus_tape_k_sporttape_84

 

RockTape kineziológiai tapasz

A Rocktape kifejezetten sportolóknak kifejlesztett tape. Nagy izomzat, aktív mozgás esetén ajánlott. Nemcsak izmonként, hanem akár teljes hosszában is alkalmazható a végtagokra, vagy a törzsre. Ragasztási technikája az előbb említett normál kineziológiai tapasztól eltér. Anyagában, textúrájában és nyújthatóságában is más. Stabilizáló, és teherviselő szerepe miatt sportokban és sportsérülésekben jól alkalmazható, hatását gyorsan és hosszú távon érezteti. Ragasztó anyaga erősebb, mint a többi tape-nek, így tovább fennmarad erős izzadás esetén is.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/kineziologiai_tapaszok_75/rocktape

 

Nem elasztikus sport tape

A leukoplaszthoz hasonló nem rugalmas tapasz. Sportsérülések utáni rögzítésre, ízület stabilizálására használjuk. A technika, ahogyan ízületenként feltesszük, nagyon speciális, így ismeret nélkül nem ajánlott alkalmazása, mert elszorításokat, rossz rögzítés esetén deformitásokat okozhat. Felragasztás előtt pontos diagnózis ismerete szükséges, és anatómiai tudás, hogy a testrész megfelelő módon kerüljön rögzítésre. Hosszan tartó gipszrögzítést néhány heti merev gipsz után kiválthat, így megelőzhetőek a gipszrögzítés miatti izomleépülések és szöveti károsodások, letapadások.Több szélességben is létezik, 2,5cm, 3,8 cm, és 5 cm.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/sport_tape__athletic_tape_58

Nasara Cross tape

Pontszerű fájdalmak, lokális csomók kezelésére javasolt. Segíti a jobb energiaáramlást. Öntapadó, vízálló, a tapadási idő a fájdalom mértékétől függően eltérő lehet. A kineziológiai tapasszal is kombinálható.

Termékinformáció: http://physiotrade.hu/spiral_tapasz_gitter_tapasz_99/spiraltape

Melyik tape-et válasszam?

Ha valakinek tape ragasztásra van szüksége, több szempontot kell figyelembe venni a megfelelő tape kiválasztásához. Fontos a pontos diagnózis, a fennálló probléma ismerete, és az, hogy mit szeretnénk a kezeléssel elérni. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy az adott személy mennyit sportol, esetleg vízi sportokat űz-e. Mindemellett fontos a tapaszok minősége is. A jó minőségű tapasz 4-5 napig a bőrfelületen marad, nem rojtosodik, és zuhanyzást követően sem válik le a bőrről. Eredményes javulás csak jó minőségű tapaszokkal érhető el.

Mit kell tudni a kineziológiai taping kezelésről?

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a tape-ek alkalmazása nagyon jó és tartós eredményt hoz a mozgásterápiában. A fájdalom csökkentésével az adott testrész mozgathatósága és terhelhetősége javul, így a gyógytorna is könnyebben kivitelezhető. Hisz ki akarna fájdalommal tornázni?! Ha a torna után felragasztjuk a tapaszt, a páciens tulajdonképpen magával viszi a terápiát. A receptorokon keresztül a tape tovább dolgozik, és javítja az izmok és ízületek állapotát!

 

 

A kezelés egy állapotfelméréssel kezdődik, ahol a pontos diagnózis megállapítása után kiválasztjuk a megfelelő tape-et és taping technikát. A tapingben a tape méretének, a ragasztás irányának, és a    nyújtás erősségének is fontos szerepe van, de figyelembe kell venni a végtag és a testrész helyzetét is. Nagyon hatásos a kezelés, ha a taping mellett gyógytorna gyakorlatokat is végez a páciens, amivel az izom és ízületi állapot javulhat.

Javasoljuk, hogy a felhelyezést mindenki szakembertől sajátítsa el, aki jól ismeri a sérülések típusát és a lehetséges ragasztási technikákat! Így lesz biztos az eredmény! Szakszerűtlen alkalmazás esetén a taping problémát is okozhat, vagy éppen hatástalan lesz, elnyújtva a gyógyulási időt!

/Terápiával kapcsolatos bővebb információ: Pap Andrea - Gyógytornász; http://www.papandrea.hu/

Pandera Gyógycentrum - https://www.facebook.com/pandera.gyogycentrum /

/Termékekkel kapcsolatos bővebb információ: Seres Adrienn - info@physiotrade.hu/